Verpakkingen in de mode

Een verpakking aangepast aan jouw kleren of schoenen

E-commerce-bestellingen in de mode gaan in aangepaste verpakkingen

Camille is erg geïnteresseerd in mode, ze koopt graag elke week een nieuwe outfit, maar ze houdt niet van winkels: er zijn te veel mensen in het weekend.

Drie dagen geleden bestelde ze bij haar favoriete webshop een nieuwe outfit voor op kantoor: rok, blouse, jas en panty’s.

Zoals gewoonlijk kiest ze ervoor aflevering bij het pakketpunt naast haar huis. Ze vindt het leuk dat ze de verpakking meteen ziet: de paarse kleur van het deksel en het logo zijn gemakkelijk te herkennen en ze stelt zich al helemaal voor dat ze het pakketje openmaakt, terwijl ze ongeduldig wacht op haar beurt. Zodra het pakket is opgehaald, neemt Camille het gemakkelijk mee naar huis: het is niet te groot, aan alles is gedacht!

Thuis is het openen van haar verpakking een hele ervaring. Ze weet dat ze deze kleren voor zichzelf heeft gekocht, maar ze heeft nog steeds zin om een ​​cadeautje te openen! Ze hoeft niet met het pakket te worstelen: met een tearstrip is de doos zó open.

Eenmaal open komt in de verpakking een fleurige bedrukking tevoorschijn, met een groot “Bedankt!” in het deksel geschreven, dat haar elke keer doet glimlachen. De kleding is netjes gevouwen in vloeipapier en er is niet al te veel onnodige leegte zoals ze bij andere webshops heeft gezien.

Bij het passen van de outfit ontdekt Camille dat de blouse te groot is. Geen probleem! Ze stopt de blouse terug in de verpakking, sluit deze heel gemakkelijk dankzij de tweede tape, plakt het bijgeleverde retouretiket op de bovenkant en laat het de volgende ochtend op het postkantoor achter.

Om haar retourzending af te ronden, vult ze het tevredenheidsonderzoek in. Ze geeft een 10/10 en gaat meteen kijken wat ze in plaats van de blouse zal bestellen.

Creëer een innovatieve klantbeleving met een op maat gemaakte verpakking

Deze klantervaring belicht verschillende functies van de ideale verpakking:

 

  • De bedrukking van de verpakking: een bedrukking aan de buitenkant van de verpakking verbetert de zichtbaarheid van de verpakking (vooral bij de afhaalpunten) en verbetert het imago van de webshop. Bedrukken aan de binnenkant personaliseert het contact tussen de webshop en haar klant. Camille was heel gevoelig voor de boodschap die ze las bij het openen van haar pakket.

 

  • De gemakkelijke opening van de verpakking, mogelijk door de tearstrip, waardoor deze binnen enkele seconden kan worden geopend.

 

  • Eenvoudig retour sturen: tijdens de productie van de verpakking plakt Smurfit Kappa twee plakstrips. De eerste wordt gebruikt voor het verzenden van het pakket door de e-tailer. De tweede is voor de klant als hij het product wil retourneren. In ons geval stopt Camille de blouse die ze niet wil houden in de verpakking en sluit deze met deze tweede plakstrip.

 

Welke functies vervult jouw ideale verpakking?

Hier transformeren wij jouw ideale verpakkingsproject tot realiteit. Hoe? Op dezelfde manier waarop we meer dan 10 miljard vierkante meter golfkarton per jaar produceren voor klanten met zoveel verschillende behoeften. Kies de jouwe:

Ik wens eraan herinnerd te worden

    Créneau auquel je souhaite être joint*:

    Ce matin (9h-13h)Demain matin (9h-13h)Cet après-midi (13h-19h)Demain après-midi (13h-19h)

    *Informations obligatoires