Verstuur minder lucht

Hoe je de verpakking van jouw te verzenden goederen optimaliseert

Emballage e-commerce

Betere controle van loze ruimte resulteert in het verlagen van je kosten, het verbeteren van de klantervaring en het beschermen van het milieu, allemaal op hetzelfde moment.

Wil jij een SD-kaart ontvangen in een doos van 20 cm hoog? Waarschijnlijk niet, maar misschien heb je geen keuze wanneer je via e-commerce verkoopt. Is volumereductie / leegte van jouw pakket nu een van jouw grootste belangen? Als het aantal referenties of de frequentie van je zendingen, mogelijk in combinatie met onvoorspelbaarheid van bestellingen, de reden zijn waardoor leegte in je pakketten lastig te controleren lijkt, hebben we hier een aantal interessante oplossingen.

 • Het principe dat ten grondslag ligt aan het verminderen van leegte in je verpakking en het verlagen van de kosten, is om alleen de verpakking te gebruiken die nodig is voor verzending. Minder verpakkingskarton is minder materiaal, dus een voordeel.
 • Je kunt er ook aan denken om het opvulmateriaal in het verzendpakket te verminderen of te wijzigen. Minder materiaal betekent een verlaging van de kosten om te compenseren voor loze lucht.
Maak een afspraak met onze e-commerce specialisten om te komen tot een verpakking op maat, aansluitend bij jouw behoeften

Een pakket met overbodige lucht erin is een pakket dat vanaf het begin al 1-0 achter staat.

Het zal schade lijden in de hele transportketen. Bij aankomst ziet de verpakking van jouw producten er droevig uit. Om niet langer te lijden onder de impact van de leegte op je transportkosten, kan je de volgende stappen ondernemen:

 • Pas de afmetingen van je verpakking aan op het te verzenden volume
 • Zorg voor de juiste kartonsoort voor uw verpakking
 • Betaal alleen voor het karton dat benodigd is voor jouw verpakking

Als lucht jouw grootste vijand is, zijn toegankelijke, op maat gemaakte oplossingen mogelijk bij Smurfit Kappa. Hiermee kan je de juiste verpakking op de juiste maat maken voor het juiste volume, ongeacht de grootte van je bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan word je teruggebeld door een specialist op het gebied van overbodige lucht.

Omdat uw e-commerce verpakkingsoplossing uniek is

Een e-commerce pakket heeft niet slechts één functie, maar u hebt slechts één pakket. Met onze knowhow en uw behoeften, ontwikkelen we de beste oplossingen. Neem daarvoor contact met ons op.

Ik wens eraan herinnerd te worden

  Créneau auquel je souhaite être joint*:

  Ce matin (9h-13h)Demain matin (9h-13h)Cet après-midi (13h-19h)Demain après-midi (13h-19h)

  *Informations obligatoires